Двама от тримата издирван за взрива на банкомат в Сапарева баня са арестувани

DenNews.bg
22.01.2018
размер на текста:

Двама от тримата издирвани за взрива на банкомат в Сапарева баня са арестувани след среднощно преследване с полицията в Перник.
Както писахме, пернишките кримки Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов успяха да се измъкнат след взрива на банкомат в Сапарева баня.
Те са заподозрени като извършители на серията кражби от банкомати чрез взривяване на устройствата в София.
Припомняме, че тримата успяха да се измъкнат в гората при село Боснек, въпреки че по петите им бяха пуснати жандарми, спецченгета, дронове, кучета и хеликоптер.
След преследване снощи в Перник са задържани двама, по информация на NOVA става въпрос за Тодор Богданов - Свещичката и Красимир Йорданов - Джонката. Това означава, че в неизвестност остава Кирил Микев.
Разследващите достигнаха първо до 34-годишния Господин Динев, който бе арестуван няколко дни след взрива в Сапарева баня. И в момента той се намира в ареста, след като съда му наложи постоянна мярка „задържане под стража“ заради възможността да извърши друго престъпление или да се укрие.
Динев беше привлечен като обвиняем от прокуратурата заради това, че на 9 ноември, около 3,20 часа, в съучастие с Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов, в качеството му на помагач, е улеснил кражбата на банкомата от офис на банка ДСК в Сапарева баня. Той управлявал кола, осигурявайки безпрепятственото придвижване на друг автомобил, с която било извършено престъплението. Откраднатият сейф от банкомата е съдържал касета с 9000 лева.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети