9-класник нападна с брадва съученици и подпали класна стая

DenNews.bg
19.01.2018
размер на текста:

Ученик нападна с брадва и коктейл "Молотов" свои съученици в сибирско училище и рани най-малко седем души, съобщиха местните власти.
По предварителни данни нападателят е 9-класник. Инцидентът се е разиграл тази сутрин в град Улан Уде, административния център на автономна република Бурятия. След като нападнал съучениците си с брадва, тийнейджърът подпалил учебното помещение, използвайки бутилка със запалителна течност.
Пострадали са един учител и шест ученици. Двама от ранените са в тежко състояние.
Нападателят е задържан и настанен в болница след опит за самоубийство.
Случаят се разследва от Следствения комитет на Руската федерация. Образувано е наказателно дело за опит за убийство и небрежност по служба. Правна оценка ще получат и действията на ведомствата, отговорни за сигурността в училището, подчерта Петренко.
Това е второто нападение, извършено в руско училище тази седмица, припомня Франс прес. В понеделник двама юноши атакуваха с ножове ученици в уралския град Перм. Пострадаха общо 15 души.
Случаят от понеделник разпали отново дискусиите за сигурността в руските учебни заведения - твърде чувствителна тема в страната след кризата в училището в кавказкото селище Беслан, където прочеченски командоси взеха заложници през 2004 г. Тогава загинаха 331 души, включително 186 деца.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети