Тръмп е добре с главата, кълне се лекарят на Белия дом

DenNews.bg
17.01.2018
размер на текста:

Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма никакви отклонения в умствените способности и изобщо е напълно здрав, заяви лекарят на Белия дом Рони Джексън.
"Нямам никакви опасения за когнитивните му способности или неврологичните функции“, обяви Джексън.
Миналата седмица 71-годишният милиардер бе подложен на 3-часов пълен медицински преглед – първият след избирането му за президент. Това стана малко след излизането на скандалната книга на Майкъл Улф „Огън и ярост: В коридорите на Белия дом на Тръмп“, която подставя под въпрос психичното здраве на американския президент.
Джексън направи специално изявление в Белия дом, че Тръмп като цяло е „в превъзходно здраве“.
"Всичко сочи, че президентът е здрав и ще остане здрав през целия си мандат", увери лекарят и коментира, че в голяма степен това се дължи на факта, че никога не е пушил и употребявал алкохол. Все пак Тръмп трябвало да се подложи на диета с по-малко мазнини и повече физически упражнения.
Тръмп мина прегледите при военни лекари в Мериленд, сред които беше и Джексън – бивш контраадмирал от флота, който беше и лекар на Барак Обама.
В американската армия проверяват възможните отклонения в конгитивните способности и възприятията чрез неврологичен тест, наречен MОCA. Той измерва вниманието, способността за концентрация и запомняне, езикът, образното мислене, способността за пресмятане, ориентирането в пространството.
Според книгата на Улф най-близкото обкръжение на Тръмп в Белия дом смята, че президентът се държи като дете, които изисква „незабавно одобрение“. Самият Тръмп заяви, че книгата е „пълна лъжа“.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети