Областната здравна карта задача №1 за д-р Попниколов в новата му роля на зам.-областен

DenNews.bg
16.01.2018
размер на текста:

Новият зам.-областен управител на област Кюстендил д-р Матей Попниколов ще отговаря за провеждането на държавната политика на регионално ниво в областта на енергетиката, информационните технологии и съобщенията, здравеопазването, инвестиционните дейности, култура, образование, младежки дейности и спорт. Д-р Попниколов бе назначен със заповед на премиера Бойко Борисов от 11 януари на мястото на досегашния зам.-областен управител Радослава Чеканска, която миналата седмица положи клетва като народен представител.
„Г-н Попниколов е добре познат в региона. Той има медицинско образование и практика като лекар, както и дългогодишен административен опит. Вярвам, че много бързо ще се адаптира към задълженията си като заместник-областен управител“, обясни областният Виктор Янев.
„Познати са ми абсолютно всички структури в област Кюстендил, както и колегите, които работят в региона. Надявам се, че чрез професионалния си опит ще мога да допринеса за здравеопазването в областта, както и в другите сфери, които г-н Янев ми е възложил. Аз съм член на Областната здравна комисия, която изработва Областната здравна карта, и която е много важна за цялостната организация на здравеопазването в област Кюстендил. Това е първото нещо, което предстои да направим в кратки срокове и ще бъде приоритет за мен. Смятам, че от опита си като хирург съм един колективен играч, който добре работи в екип. Тясно свързан съм и със спорта като администратор и като лекар на спортен клуб Марек -Дупница“, сподели Матей Попниколов.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети