Въоръжени с ножове раниха 15 души, повечето деца, в руско училище

DenNews.bg
15.01.2018
размер на текста:

15 души, от които повечето деца са ранени при нападение на двама маскирани и въоръжени с ножове в училище в руския град Перм.
От първоначалните информации на руските медии не става ясен мотивът за нападението, но вече се знае, че нападателите - 16-годишни младежи, са използвали ножове. Двамата са били задържани, съобщиха от полицията.
Общо 12 души са настанени в болници, предаде ТАСС. Трима от пострадалите - деца на 15-16 години и учителка, са в тежко състояние и им предстоят операции, останалите 9 деца са по-леко наранени.
По неофициална информация при подаден сигнал за пожар учителите започнали да извеждат децата от сградата на училището. От прозорците на третия етаж излизал дим. Освен това родител на едно от децата казал, че от училището съобщили на жена му, че „двама с ножове нападнали учителя по химия и учениците, при което нанасяли ударите предимно в областта на шията“, цитира руски медии БНТ.
Ана Кузнецова, пълномощен представител на президента по правата на децата, която по това време е била в училището, пък разказа: "Неописуем случай в училище в Перм - деца - четвъртокласници, защитаваха учителката, която се опитваше да спре младежите с ножове. Освен 10-годишните деца, нямаше кой да спре нападателите. Къде е охраната?". Тя уточни, че състоянието на учителката е най-тежко.
На учениците ще бъде оказана психологическа помощ, лично министърът на образованието е поел случая под свое наблюдение.
Заради инцидента е създаден оперативен щаб, начело на който е губернаторът Максим Решетников.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети