Д-р Матей Попниколов поема поста на зам.-областен управител днес

DenNews.bg
15.01.2018
размер на текста:

Д-р Матей Попниколов, бивш шеф на Регионалната здравноосигурителна каса в Кюстендил и дългогодишен общински съветник в Дупница, поема днес поста на зам.-областен управител, овакантен от Радослава Чаканска. Преди дни тя положи клетва за народен представител, заемайки мястото в парламента на лидера на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов, който напусна НС по собствено желание.
Назначението на д-р Попниколов ще бъде представено на брифинг на областния управител на област Кюстендил Виктор Янев днес.
Новият пост на д-р Попниколов в Областна администрация ще доведе до поредни рокади в състава на Общински съвет-Дупница.
Припомняме, че той получи място в ОбС на последните местни избори, след като водачът на листата за общински съветници на ГЕРБ Методи Чимев бе избран за кмет. Престоят на д-р Попниколов в местния парламент обаче се оказа кратък, след като след обжалване на изборните резултати от страна на независимия общински съветник Иван Танев, мандатите на ГЕРБ в ОбС се оказаха с един по-малко.
След като обаче тогавашният председател на местния парламент Ивайло Константинов бе избран и положи клетва като депутат, д-р Попниколов влезе отново в ОбС.
Д-р Попниколов е представител на гражданската квота на ГЕРБ. Тазгодишният му кратък престой в ОбС бе четвъртият му мандат на общински съветник. Припомняме, че той беше председател на ОбС-Дупница в мандата 1999-2003 г., когато кмет бе Асен Пилев.


Мястото на д-р Попниколов в местния парламент ще заеме или Пламен Стойнев или Юлиан Бараков. Двамата от листата на ГЕРБ имат еднакъв брой лична подкрепа, т.е. брой преференции и кой ще бъде съветник ще бъде определено с жребий от Общинската избирателна комисия.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети