Стартира данъчната кампания в община Дупница, вижте как можете да платите и без да се редите на опашки пред касите

DenNews.bg
15.01.2018
размер на текста:

 От  днес,15 януари, стартира данъчна кампания в община Дупница за годината. Дължимите суми за данък върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и МПС се заплащат на две вноски както следва до 30 юни и втора вноска до 31 октомври на календарната година.
Ако платите задълженията в пълен размер в първия срок, т.е. до 30 юни получавате 5-процентна отстъпка.
Събраните през календарната година местни данъци и такси влизат в приход на бюджета на община Дупница. Разходването им е съгласно приетия от Общински съвет- Дупница бюджет за година, т.е. за финансиране на местни дейности - издръжка на детски градини, детски ясли, домашен социален патронаж, осветление на улици и площади, озеленяване, поддържане и ремонт, изграждане на пътища, за капиталови разходи и др.
Събраните приходи от такса битови отпадъци се използват изцяло за извършване на организирано сметосъбиране и сметоизвозване на битовите отпадъци от града и селата.
Община Дупница уведомява гражданите на общината че с цел улеснение, жителите на община Дупница вече могат да заплащат дължимите суми към отдел "Местни данъци и такси" и в офисите и касите на "Български пощи" в цялата страна или на касите на Изипей. Гражданите, които имат собственост на територията на общината, ще могат да плащат местните данъци и такси от всяка една точка на България, без да е необходимо носенето на печатните съобщения, нито попълването на каквито и да са вносни бележки.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети