Разбиха международна група за нелегална интернет телевизия, позиционирана у нас

DenNews.bg
12.01.2018
размер на текста:

Престъпна група за нелегално разпространение на телевизионни програми по интернет е неутрализирана от спецпрокуратурата и властите в Кипър и Холандия. Групата е била формирана и ръководена от гръцки граждани на територията на България, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
На 9 януари 2018 г., в изпълнение на съдебна поръчка от Република Кипър, следователи от отдел „Следствен“ на прокуратурата са извършили претърсвания в София и Петрич. Те са иззели близо 140 сървъра, използвани за незаконната дейност.
80 от сървърите са открити в столицата в две специално оборудвани помещения, наети от гръцки гражданин, пребиваващ в България. Установено е, че машините са и негова собственост. Останалите са намерени на 4 адреса в Петрич, където също са били инсталирани в наети от гръцки граждани помещения.
По време на специализираната операция в Петрич е задържан за 24 часа един от собствениците на огромната част от сървърите и доведен в София за разпит. Разпитани са още 13 лица, извършени са и множество разпознавания.
Събраните доказателства сочат, че чрез иззетите сървъри телевизионни програми са били транслирани незаконно към абонати в Кипър, Холандия и България поне от края на май 2017 г.
Всички веществени и други доказателства ще бъдат изпратени на правосъдните органи в Кипър, където се води досъдебното производство по случая, уточниха от прокуратурата.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети