Уволниха директора на Софийската математическа гимназия-дупничанина Антони Стоянов

DenNews.bg
04.09.2017
размер на текста:

 Уволнен е директорът на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образованието в София Ваня Кастрева. До края на утрешния ден ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността директор.

Комисия от Регионалното управление по образованието в София-град /РУО/ е връчила днес заповедта за уволнение на директора на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов. "Той дълго време се е запознавал, по думите на моите колеги, със заповедта, след което в негово присъствие, защото се е отказал да се разпише, заповедта е връчена в условията на отказ, пред свидетели и комисията от РУО-София." Това съобщи на брифинг началникът на РУО- София Ваня Кастрева.

Тя уточни, че заповедта за уволнение на директора на СМГ влиза в сила от днес 4 септември според разпоредбите на Кодекса на труда. Утре трябва да има временно управляващ на длъжността директор на СМГ, а конкурс за избирането на нов директор ще бъде организиран по-късно, съобщи Кастрева.

"На сайта на РУО-София е публикувана информация за свободно място за временно изпълняващ длъжността директор на Софийската математическа гимназия, който ще назнача аз.", обясни Ваня Кастрева и отбеляза, че това трябва да стане бързо, защото остава малко време до началото на новата учебна година.

Конфликтите в Софийската математическа гимназия започнаха преди месеци, след като директорът Антони Стоянов уволнени учителката Петя Тодорова и неподнови договори на други учители. Според Стоянов Тодорова е уронила престижа на СМГ след участието си в комисията за математическото състезание "Европейско кенгуру". Преди десетина дни от РУО-София поискаха оставката на Стоянов, учители, родители и ученици се обявиха в негова защита, а други учители пък заявиха, че "няма да влязат на 15 септември, ако Стоянов още е директор".
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети