Утвърждават пет училища в община Дупница като средищни

DenNews.bg
04.09.2017
размер на текста:

Пет школа на територията на община Дупница, четири в града и това в село Крайници, ще бъдат средищни през новата учебна година, т.е. ще обучават деца от населени места без училище.
Това се предлага в докладна на кмета Методи Чимев до Общински съвет, във връзка с изискване на образователното министерство за актуализация на списъците със средищни училища.
Докладната ще бъде разгледана на предстоящата в петък, 8 септември, сесия на местния парламент.
Средищни ще бъдат училищата „Св. Паисий Хилендарски“, „Св. Климент Охридски“, „Неофит Рилски“, „Св. св. Кирил и Методий“ и „Христо Ботев“-село Крайници.
Най-много деца от населени места без училище ще се обучават в „Св. П. Хилендарски“, 200 ученици, а това е и училището, което най-рано бе обявено за средищно – преди 10 г.
Базата, педагогическият персонал и наличието на стол за хранене отговарят на изискванията за провеждане на нормален учебен процес в една смяна, сутрешна, като следобед ще продължи заниманията на децата на целодневна организация на учебния ден.
В „Св. Климент Охридски“ ще се обучават 10 ученици от населени места без училище; в „Неофит Рилски“-14 деца; в „Св. св. Кирил и Методий“-18 деца, а в училището в Крайници-17 деца.
В община Дупница няма детска градина, която да се налага да бъде включвана в списъка със средищни училища и забавачки.
Общински съвет трябва да утвърди и транспортния график за средищните училища, като той ще се извършва по 6 линии

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети