Линейка от Турция взе онкоболна жена, след като в продължение на 6 дни 7 наши болници отказали да я приемат

DenNews.bg
30.09.2017
размер на текста:

 Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово в предаването „Събуди се“ по NOVA.
Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството ѝ успява да събере 30 хил. лв., необходими за лечението и операцията ѝ в клиника в Турция.
Преди две седмици обаче жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при родителите си и търси помощ в столични лечебни заведения.
В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.
„Във ВМА, „Пирогов”, „Токуда”, „Сити клиник”, Онкологията в „Дървеница”, Александровска болница и „Майчин дом” – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването.
Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекарят се съгласи – да я приемат”, разказа съпругът на Мариянна – Андриян.
Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба – да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката ѝ по болници продължила шест дни.
„На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно ѝ върви лечението.
От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там”,
съобщи Андриян.
Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна операция по спешност и в момента се възстановява.

Източник: Vesti.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети