Легендарен щангист е в критично състояние

DenNews.bg
26.09.2017
размер на текста:

Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е в медикаментозна кома и в изключително тежко състояние, съобщават турски медии, цитирани от Gong.bg.
Според информациите от южната ни съседка, той е настанен в интензивното отделение на една от най-големите болници в Истанбул.
Жизненоважният орган просто е спрял да работи, а диагнозата е напреднал стадий на цироза. Според лекарите в Турция, единствено много спешна трансплантация на черен дроб може да спаси легендарния спортист.
Сюлейманоглу е бил запознат подробно с тежкото си състояние, преди да бъде поставен в кома. В момента медицинските лица правят всичко по силите си, за да спасят живота на Джобния Херкулес.
Наим Сюлейманоглу е роден в България преди 50 години, но от средата на 80-те години на миналия век се състезава за Турция. За нашата родина той печели две световни титли, а по-големите му успехи са за Турция. За южната ни съседка е печелил три олимпийски титли, пет световни и две европейски. Има и един бронз от шампионат на Стария континент, спечелен в София през 2000 г.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети