Марек и ЦСКА 1948: Агресия!

DenNews.bg
25.09.2017
размер на текста:

Старши треньорът на Марек Цветан Видински определи агресията в играта като ключа за израстването на отбора му. Именно така желаната агресия се видя в мача с лидера в Югозападната Трета лига – ЦСКА 1948, завършил 2:2. „Имаше очевадна разлика от играта ни в предишните мачове и сега. Ако играем с такава агресия и желание, няма как да не бием всеки отбор във „В“ група. ЦСКА 1948 е най-добре селектираният и подготвен отбор и с най-добра организация. Но нашият отбор до последно издържа и физически, и тактически. Именно агресията ни липсваше в предни мачове. Не трябва да се главозамайваме обаче, защото от този мач спечелихме само 1 точка“, коментира двубоя Видински.
„Не знам какъв им е бюджетът на ЦСКА 1948, но е много по-голям от нашия. Нашият бюджет за 22-ма футболисти е 4500 лв. на месец. А най-скъпоплатеният играч на ЦСКА 1948 взима един път и половина от целия наш бюджет. Имаше и притеснение в нашите играчи преди мача. Но искаха да се докажат пред публиката от София и Дупница“, каза още треньорът на Марек и отбеляза неопитността на неговите футболисти: „Липсва ни Еньо Кръстовчев, той влезе за 10 минути, макар за последния 1 месец да е направил 2 тренировки. Но го пуснах и се представи добре накрая. Ако той е вътре постоянно, обликът ни ще е съвсем различен. За съжаление обаче често получава контузии“.
Наставникът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев изтъкна, че целта е била победа на „Бончук“. „Много ни се искаше да си тръгнем от тук с 3-те точки, но отборът на Марек се постара да се бори до последната секунда. Липсваше концентрация в определени моменти. Имахме още 3 чисти положения, но не ги вкарахме. Със сигурност не е приятно, че губим точки, но трагедии няма да правим“, каза Илиев. Бившият защитник на ЦСКА също отбеляза, че в двубоя е имало голяма доза агресия. „Трудно е да се прави сравнение с контролата между двата отбора играна зимата. От тогава има промени в нашия отбор. Но ако съпоставим самите мачове, мисля, че сега имаше доста по-голяма агресия и в двата отбора. Всички влизаха доста здраво и се бореха на предела на силите си. Ние очаквахме тази агресия от страна на тима на Марек, който е един добър отбор, поздравявам ги“, завърши Вальо Илиев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети