Първокласниците в Сапарева баня с ранички от общината

DenNews.bg
15.09.2017
размер на текста:

С нови ранички, значки с лика на Ботев и хималки с логото на община Сапарева баня бяха изненадани първолаците в СУ "Христо Ботев" по повод първия учебен ден. Кметът на общината Калин Гелев, който бе възпрепятстван и не успя да присъства на откриването на новата учебна година, не пропусна и тази година да зарадва с ранички учениците, които за първи път прекрачват прага на школото. Неговият заместник Славчо Коларски и председателят на ОбС Иван Куйов, които бяха официални гости на събитието, поздравиха учениците и им раздадоха подаръците.
Дворът на СУ "Христо Ботев" в Сапарева баня бе препълнен от развълнувани ученици, техните родители и роднини. С тържествено слово всички тях приветства директорът на школото Емилия Гелева. Празникът започна с издигане на българския трибагреник под звуците на националния химн. По традиция, и тази година водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен от отец Димитър.
С много емоции и сълзи в очите ученици, преподаватели и родители засвидетелстваха своето уважение и изпратиха учителката на началните класове Калинка Ортакчийска, която се пенсионира след близо 40 години като учител в СУ "Христо Ботев".
Поздравителни адреси по повод първия учебен ден бяха изпратени от народните представители Кирил Калфин и Ивайло Константинов, от РУО – Кюстендил и от началника на Областен военен отдел - Кюстендил.

 

ВИЖТЕ СНИМКИ В РУБРИКАТА НИ ДЕНЯТ В СНИМКИ

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети