Огнеборци учиха малчугани как се действа при пожари

DenNews.bg
12.09.2017
размер на текста:

 Предпразничните прояви на служителите на РДПБЗН днес продължиха с демонстрнации в детските градини „Май“, „Мечта“ и „Еделвайс“ в Кюстендил, в детските градини „Доктор Теодора Миладинова“ в Рила и „Ален мак“ в Кочериново.
При посещението в детските заведения онеборците проведоха обучение с работещите там за правилно поведение в ситуация на пожар и боравене с прахов пожарогасител. Децата от ДГ „Май“ ги посрещнаха с музикална програма, подариха им изработени от тях картички по случай предстоящия професионален празник на служителите от ПБЗН. Децата от ДГ „Мечта“ бяха подготвили тематична изложба, художествена програма демонстрация – спасяваха обитатели на горската детска градина.
Навсякъде най-вълнуващо беше запознаването с екипировката, личните предпазни средства на пожарникарите и… колите им. Разгледаха ги, пуснаха водни струи
Служителите на РСПБЗН – Дупница, имаха тренировачно демонстрационно занятие с местното доброволно формирование – оказваха помощ и спасяваха хора при ПТП, спасяване с въже и гасене на пожари с пожарогасителни уреди. Гости на демонстрацията бяха деца от Дупница и ветерани пожарникари.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети