Момче едва не загуби живота си заради екстремно селфи в изоставена сграда

DenNews.bg
11.09.2017
размер на текста:

16-годишно момче едва не загуби живота си заради екстремно селфи в Казанлък.
Група тийнейджъри на възраст от 14 до 16 години влезли в изоставената и опасна сграда на бившата топлофикация в Казанлък в късния следобед вчера, предаде местният сайт PressTV.
Целта на момчетата била да си направят атрактивни селфита. Едно от тях обаче пропаднало от близо 15 метрова височина, като успяло да се задържи на оставена бетонна греда.
Близо три часа неговите приятели се опитали да му помогнат, но когато не успели, позвънили на бащата на момчето, което има сърдечни проблеми. След като и бащата не могъл да помогне подали сигнал за опасната ситуация на тел. 112.
Екип на казанлъшката пожарна успява да спаси момчето, като спасителната акция е продължила близо 40 минути. Момчето е добре и без сериозни наранявания.
Бившата сграда на Топлофикация е една от изключително опасните сгради в Казанлък, която е предизвикателство за младежите и свърталище за наркомани и клошари. Централата е приватизиран през 2004 година от дружество на бизнесмена Николай Банев. След няколко години Топлофикация-Казанлък обяви фалит и от тогава сградата се руши. В момента имотът е ограден, но е без охрана и е достъпен за любителите на силни усещания.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети