Условна присъда за дупничанина, нападнал полицаи и хвърлял бутилки от колата си

DenNews.bg
09.08.2017
размер на текста:

Условна присъда за хулиганство. Това е наказанието за 28-годишния дупничанин, нападнал с брадва и нож полицаи, отзовали са на сигнал, че хвърля стъклени бутилки през прозореца на автомобила си в движение.
Както писахме, на 5 август, събота, полицията задържа шофьора на „Фолксваген“ в района на Минчовия площад, след като той осеял със стъкла улиците „Орлинска“, „Цар Освободител“, „Княз Борис“ и „Св. Иван Рилски“. Освен по пътното платно мъжът хвърлил стъклени бутилки и по две движещи се зад него коли, а при задържането му отказал да се подчини на подадени светлинен и звуков сигнал, след което нападнал полицаите с псувни и викове „Точно вас търся“, опитвал да ги удари с брадва и посягал за нож, закачен на колана му. По време на деянието подсъдимият не е бил под влиянието на алкохол и наркотици, показаха извършените веднага тестове.
Подсъдимият П.Й.Д. се призна за виновен пред съда и сключи споразумение с прокуратурата.
Условната присъда е 6-месечна с 3-годишен изпитателен срок, на извършителя няма да бъдат прилагани възпитателни мерки. Освен това съдът отне книжката на подсъдимия за срок от девет месеца.
Присъдата не подлежи на обжалване.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети