Експлозии разтърсиха наводнен химически завод край Хюстън

DenNews.bg
31.08.2017
размер на текста:

Две експлозии са разтърсили наводнения химически завод в Хюстън, Тексас. Според местни медии и съобщения в социалните мрежи освен взривовете около завода има и гъст черен дим.
Съгласно разпространените данни, властите са разпоредили евакуация в радиус от 2,5 км от завода в Кросби, който е един от най-големите в света.
Според АВС има пострадали от вдишване на токсичен дим.
По-рано от компанията предупредиха, че има вероятност от експлозия през следващите няколко дни и признаха, че не са в състояния да направят нищо, за да я предотвратят.
Заводът, разположен на около 20 мили североизточно от наводнения Хюстън, е залят от огромно количество вода и е без електричество от неделя, съобщиха още от френската компания.
По време на незапомнените валежи, донесени от урагана Харви, охладителната система на завода се е повредила, стана ясно по-рано днес.
Междувременно придошлите води започнаха да се оттеглят в голяма част от района на Хюстън. Въпреки подобряването на условията властите предупредиха, че кризисната ситуация съвсем не е приключила. Броят на жертвите на стихията е 31.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети