Оправдаха Перата за ареста на бежанци със свински опашки

DenNews.bg
03.08.2017
размер на текста:

Петър Низамов-Перата беше окончателно оправдан по обвинението, че незаконно е арестувал мигранти.
Окръжен съд-Бургас потвърди решението на Районния съд, че Перата е невинен по обвиненията, че на 10-и април миналата година в близост до село Евренозово, община Малко Търново, е арестувал незаконно трима афганистанци, като ги е вързал с т.нар. “свински опашки“.
До разследване и дело се стигна, след като Перата пусна в профила си във Фейсбук клип с тримата завързани бежанци. След това той заяви, че мигрантите са нападнали него и приятелите му, с които пазели границата.
Районните магистрати в Бургас постановиха, че той е невинен по повдигнатите му обвинения.
Съдът днес е преценил, че разпознаването на Низамов от афганистанците е извършено не на живо, а по снимка, което е незаконно. В протоколите за разпознаване пък липсват имена и подписи на полицаи.
Другите разпитани свидетели също не са посочили Перата като човека, връзвал хората. Съдът е категоричен, че те са задържани незаконно, но по никакъв начин не е доказано, че именно Низамов е извършил това. Решението е окончателно, предаде БНР.
31-годишният бургазлия е обвиняем и по дело за хулиганство и за причиняване по хулигански подбуди на лека телесна повреда на оператора от bTV Петър Джанаваров.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети