Намериха разчлененото тяло на шведска журналистка край Копенхаген

DenNews.bg
23.08.2017
размер на текста:

Тялото на шведка журналистка е намерено разчленено край крайбрежието на Копенхаген.
Женско тяло без глава и крайници е открито в понеделник, а назначените експертизи са установили, че ДНК-то съвпада с това на журналиста Ким Вал, съобщи датската полиция.
Трупът е открит в морето край о. Амагер, докато полицията разследваше изчезването на шведската журналистка, която за последно бе видяна с датския предприемач и изобретател Петер Мадсен. Останките са забелязани от колоездач.
Тридесетгодишната Ким Вал бе в неизвестност от 10 август, когато се отплавала на разходка с Мадсен на 17-метровата му подводница "Ю Си 3 Наутилус". Подводницата потъна, а Мадсен беше спасен ден по-късно. Той отрича да извършил каквото и да било престъпление. На извадената от морето подводница не беше намерен никой.
Мадсен първоначално твърдеше, че е оставил журналистката жива и здрава в Копенхаген. След това промени показанията си и заяви пред съда, че тя е починала по време на инцидент на борда, след което "погребал" тялото й в залива Кьоге, южно от датската столица.
Датските и шведските морски служби търсиха тялото на Вал в залива Кьоге и протока Йоресунд между Дания и Швеция с помощта на водолази, сонари и хеликоптери.
Междувременно експерти не откриха доказателства в подводницата, че там може да е станал инцидент и не отхвърлят възможността, че тя е била потопена умишлено.
Мадсен е в ареста по предварителни обвинения в убийство. Източник: dir.bg

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети