Пак агресия срещу спешни медици, мъж извади нож на лекари

DenNews.bg
23.08.2017
размер на текста:

Пореден случай на агресия към спешни медици у нас.
В понеделник сутринта екип на Спешна помощ се отзовал на сигнал за жена в безсъзнание в столичния квартал „Надежда” .
„Стигнахме за около 18 минути. На входа ни посрещна синът на жената, а в апартамента ни чакаше мъжът на жената. Двамата бяха доста афектирани. Когато влязохме жената седеше нормално на леглото, беше напълно адекватна и даже попита какво правим там”, разказа пред NOVA Валери Темелков, отзовал се на сигнала.
„Лекарят се опитваше да направи преглед на жената, но съпругът непрекъснато ни пречеше. Видях как синът влиза в стаята с голям кухненски нож в ръка, успях да го хвана, извиках му да спре на място и да пусне ножа. След това баща му го изведе от стаята, а лекарят извика полиция”, разказа още Темелков.

За екипите на Спешна помощ в София заплахите с ножове, огнестрелни оръжия и дори мачете са част от ежедневието.
„Става въпрос за ежедневна агресия”, заяви д-р Делян Георгиев, завеждащ смяна в ЦСМП – София пред bTV.
Д-р Георгиев също разказа фрапиращ случай от неговата медицинска практика.
„В кв. „Люлин” живее един наш абонат – човек, който се обажда почти ежедневно на Спешна помощ, лъже, измисля симптоми и много затруднява работата ни. Този абонат ме посрещна на адреса чисто гол, с бразилско мачете в ръка. Заби мачетето в масата и каза „Сега ме преглеждайте, аз не съм добре”, спомня си медикът.
На друг техен колега опрели пистолет в главата по време на преглед.
Според тях проблемите с агресията започват още с възпитанието на децата ни и това на обществото. Според лекарите няма възможност екипи на МВР да бъдат изпращани на адрес с линейките.

„МВР винаги се отзовават, но обстановката в адреса на пациента може да се промени за части то секундата. Както всичко е наред, в един момент може да се промени”, допълва Георгиев.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети