Провал на конкурса за нов шеф на общинската болница в Дупница, двамата кандидати не вързаха 4,50

DenNews.bg
02.08.2017
размер на текста:

И двамата кандидати за управител на общинската болница в Дупница, временният шеф доц. Димитър Недин и бившият счетоводител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ Даниела Ильова, се провалиха на конкурса, проведен от избраната от Общински съвет комисия днес.
Писмените програми за управление за 3-годишен срок, представени от кандидатите, получиха по-ниска от минималната оценка от 4,50.
И в двете програми са липсвали конкретни мерки за финансова стабилизация на лечебното заведение, което всъщност е основната и най-важната задача на бъдещия управител.
Доц. Недин е представил същия текст, с който се яви на конкурса през 2016 г., когато се конкурираше за поста с д-р Владислав Миков. Текстът не е претърпял никаква редакция и така комисията е трябвало отново да прочете, че „финансовата година все още не е приключила“ и че мерки за оздравяване на болницата трябва да бъдат дадени от завеждащите на отделения.
Стратегията на доц. Недин е оценена от комисията с 3,50. Писмената програма на Ильова, която се явява за пореден път на конкурса за поста на болничен шеф, е оценена с 3,00, а стратегията й бе определена от председателя на изборната комисия „като добра, но за курсова работа по икономическа специалност“.
Това означава, че Общински съвет ще трябва да насрочи провеждането на нов конкурс за управител, а на поста до избора на титуляр ще остане доц. Недин.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети