НАП затвори седем хотела по Черноморието

DenNews.bg
02.08.2017
размер на текста:

От началото на активния летен сезон са запечатани седем семейни хотела по Северното Черноморие, съобщиха от НАП във Варна.
Причината за санкцията е, че реализираните нощувки не се отчитат на фискалните устройства и на гостите не се издават касови бележки. Хотелите са запечатани са срок от една седмица.
Общият брой на проверените спални бази е 41. Освен засечените, че не издават касови бележки, са санкционирани собствениците на още три хотела.
От НАП уточниха, че всички проверки се извършват чрез метода на тайния клиент. Данъчните служители правят резервации, настаняват се в хотелите и плащат нощувките си. Ако не им бъде издаден касов бон, те започват проверка на обекта.
От началото на юли до момента по Северното Черноморие инспекторите на НАП-Варна са извършили общо 3405 проверки. Съставените актове са 290, от които 189 са за разлика в касовата наличност.
Данъчните служители държат под постоянно наблюдение и колите, които зареждат със стока курортните комплекси по Северното Черноморие. По тази линия от началото на юли са извършени 12 955 проверки.
В началото на летния сезон от НАП предупредиха, че тази година за пръв път неиздаване на касов бон ще се санкционира незабавно.
За засилване контрола по издаване на касови бележки НАП ще пусне и втора лотария с по-големи награди.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети