Осъдиха младежа, окрал метална ограда от владението на кмета на Дупница

DenNews.bg
18.08.2017
размер на текста:

Младежът, който бе заловен от полицаи по време на кражба на метални огради от бившия животинския пазар в Горна махала в Дупница, вече е с наложено наказание за деянието.
Извършителят се призна за виновен и се разкая за стореното. Той сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд-Дупница. Наложената на Асен Х. присъда е условна от 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Не се предвижда налагането на възпитателни мерки спрямо виновника.
Припомняме, че кражбата бе извършена преди броени дни, на 3 август, на улица „Джерман“. Асен бе заловен към 14 часа да демонтира части от оградата, собственост на община Дупница.
В материалите по делото се уточнява, че става дума за 4 броя метални тръби на обща стойност 26,26 лв., които са отнети от владението на Методи Чимев, кмет на община Дупница, без негово съгласие.
Подсъдимият е извършил кражбата чрез разрушаване на преграда-здраво направена за защита на имот. За извършване на кражбата Асен е използвал чук, който по смисъла на закона е техническо средство.
Причинените имуществени вреди са възстановени на община Дупница, след връщане на веществените доказателства - 4 бр. метални тръби.
Подсъдимият трябва да заплати направените по делото разноски в размер на 65 лв.
Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети