Две жени са обвинени за убийството на новороденото, което бе открито захвърлено

DenNews.bg
15.08.2017
размер на текста:

Окръжната прокуратура в Перник повдигна обвинения за убийство на майката на бебето, което бе открито мъртво в пернишкия квартал „Тева“, и на още една жена.
Сигналът за намереното трупче в междублоково пространство бе подаден от случайни минувачи на тел. 112 в неделя около 19.50 часа. Веднага на място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Бебето било голо, дори без пеленка. До него е открит кървав нож, както и плацентата.
Телцето бе откарано за аутопсия в Съдебна медицина, а вчера криминалистите в Перник успяха да установят и задържат майката Симона И. Тя е 20-годишна перничанка.
Днес срещу нея и още една жена е повдигнато обвинение за извършено убийство в съучастие на новородено дете, съобщиха от държавното обвинение.
По неофициална информация втората арестувана е бабата на новороденото момченце - 45-годишната Ваня Т. Тя е помогнала на дъщеря си да роди вкъщи. Бебето е било родено живо, а след това е удушено.
Двете жени са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа, като предстои внасяне в съда на искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
Продължават да се събират доказателства за извършеното тежко престъпление.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети