Спънка с два от големите проекти на община Дупница, трябват още пари

DenNews.bg
14.08.2017
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев поиска безвъзмездно финансиране в размер на общо 6,2 млн. лв. за подмяна на канализацията на жк „Бистрица“ и шест улици, попадащи в обхвата на проекта „Интегриран градски транспорт“. Днес градоначалникът се е срещнал със зам.-министъра на околната среда и водите Николай Кънчев.
"Входирали сме исканията си за безвъзмездно финансиране на двата проекта през ПУДООС. За жк „Бистрица“ сумата е в размер на около 5 млн. лв, а за останалите улици са нужни около 1,2 млн лева. Запознах зам.-министъра с нуждата от финансиране, за да сме напълно с подменена подземна инфраструктура. Темата има продължение и утре отново сме на среща в София с ПУДООС", обясни инж. Чимев. Именно съществуващият вариант с осигуряване на безвъзмездни пари от държавата за подмяна на канализацията в най-големия квартал на града бави стартирането на ремонтните дейности, които трябва да започнат с подмяната на водопровода, както и по улица "Жива вода", която попада в обхвата. За подмяната на водопровода община Дупница вече осигури безвъзмездно 1 млн. лв и има избран изпълнител. Община Дупница има избран изпълнител и за надземната инфраструктура, като в момента тече срокът за обжалване, ако има такъв от участниците. Ако няма обжалване, ще бъде сключен договор.
Както е известно в обхвата на проекта „Интегриран градски транспорт“ попадат улици "Отец Паисий", "Венелин", "Георги Икономов" , известна като "Бригадирска", "Велико Търново", "Бузлуджа", "Седма Рилска дивизия" и други.
По този проект има още един проблем, освен липсата на пари за подмяна на канализацията, а именно, че Комисията за защита на конкуренцията спря заради обжалване процедурата по избор на фирма, която да реализира проекта.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети