Двама души са арестувани за опасните яйца, стигнали до пазара на 12 държави

DenNews.bg
11.08.2017
размер на текста:

Холандската полиция е арестувала двама души във връзка с разследването на заразените с инсектицид за борба с кърлежите яйца. Претърсени са осем адреса в Холандия и Белгия, конфискувани са коли, запорирани са банкови сметки и недвижимо имущество, съобщиха от прокуратурата, съобщи bTV. Около 700 000 заразени яйца са внесени във Великобритания
Двамата задържани са управители на холандската фирма „Чикфренд”, за която се предполага, че е използвала инсектицида в птицеферми. Срещу арестуваните може да бъдат повдигнати обвинения за извършването на действия, които представляват заплаха за общественото здраве и използването на забранен продукт. На 10 август стана ясно, че заразени яйца са открити в 12 държави. Еврокомисията призова за координирани и прозрачни действия за справяне с проблема.
Както писахме, Българската агенция по безопасност на храните увери, че опасните за човешкото здраве яйца не са достигнали до пазара у нас. За да бъдете напълно спокойни обаче може да залагате на българското производство.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети