Пожарникари извадиха змия от хале на автокъща в Дупница

DenNews.bg
10.08.2017
размер на текста:

Пожарникари извадиха змия, пропълзяла в работно хале на автокъща в Дупница. Сигналът е подаден от служителите на "FORZA AUTO" вчера следобед, след което пожарникарите заловили влечугото. Змията е пусната на свобода в отдалечена от жилища и хора местност, увериха от пресцентъра на ОД МВР-Кюстендил.

Автокъщата се намира на "Софийско шосе", пътят от Дупница за столицата, където автокъщите станаха "чело" на селски полета и мери-обичайни местообитания на влечугите.

Служителите на автокъщата, подали сигнала за змията, заслужават поздравления, тъй като точно така се действа в такива ситуации.
Убиването на влечуги е излишно и вредно, тъй като те имат своето място и полезна роля в природата, а на всичко отгоре много пъти саморазправата отнема живота на напълно безвредни и дори защитени видове.
Ако забележите змия или смок, в близост до жилищни райони или пропълзели вътре в помещения, подайте сигнал и оставете пожарникарите да си свършат работата.
Не действайте прибързано и не убивайте влечугите, само заради страха, че това може да е отровна змия. Всъщност в голяма част от случаите на забелязано в градска среда влечуго става дума за безобидните водни змии или смокове. Не забравяйте още, че ако все пак сте срещнали отровна змия, то с необмислени действия подлагате себе си на риск и най-добре е да се отдалечите и да повикате помощ, ако се касае за влечуго в помещение или в оживен район.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети