Джордж Клуни строи училища за деца на сирийски бежанци

DenNews.bg
01.08.2017
размер на текста:

Фондацията на американския актьор Джордж Клуни планира да даде 2.25 млн. долара за откриване на седем училища за 3000 сирийски деца бежанци в Ливан. Клуни и съпругата му Амал заявиха, че фондацията иска да не позволи хиляди млади хора да станат част от едно бъдещо "изгубено поколение".
"Те са жертви на географията и обстоятелствата, но това не значи, че няма надежда. С тази инициатива ние целим да помогнем за осигуряване на образование за сирийските деца бежанци и за това да могат да станат бъдещите лидери, от които отчаяно се нуждае тяхното поколение", заявиха в своя декларация Джордж и Амал Клуни.
Освен фондацията на актьора в проекта участват компаниите "Гугъл" и "Хюлет-Пакард". Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ), който ръководи проекта, каза, че подкрепата на звездната двойка е "инвестиране в бъдещето на целия регион".
Според УНИЦЕФ Ливан вече е оценил добрите намерения на семейство Клуни. Ливанският министър на образованието Маруан Хамаде заяви, че страната е "дълбоко признателна" за помощта.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети