Скопие под полицейска блокада заради посещението на Борисов

DenNews.bg
01.08.2017
размер на текста:

Македонската столица осъмна под полицейска блокада, а засилените мерки за сигурност ще останат в сила до края на планираното посещение на българския премиер Бойко Борисов в Скопие.
Очакват се хулигански прояви на групи, неприятелски настроени към българския премиер. Вчера в Скопие се проведе протест с искане договорът за добросъседство, който предстои да бъде подписан да бъде редактиран, а двете най-важни условия за 30-ината протестиращите е България да признае официално македонските държава и език.

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Македония днес и утре, 1 и 2 август, където с македонския си колега Зоран Заев в ранния следобед ще подпишат Договор за добросъседство, приятелство и сътрудничество.
В Скопие Борисов ще проведе срещи с колегата си Зоран Заев, с председателя на парламента Талат Джафери и с президента Георге Иванов.
По повод отбелязването на 114-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание на 2 август българската официална делегация и делегация на правителството на Република Македония ще положат венци пред гроба на Гоце Делчев, в църквата „Свети Спас“ в Скопие.
В делегацията участва и вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети