Силна буря нанесе огромни щети в Истанбул, има ранени

DenNews.bg
28.07.2017
размер на текста:

Пороен дъжд, придружен с градушка и силна буря, нанесе огромни щети в Истанбул, има пострадали хора. Стихията вилня близо 20 минути в късните часове на вчерашния ден. Има повредени покриви, изпочупени прозорци, на места избухнаха пожари, а пътища са под вода.
Преустановено бе движението в европейската част на мегаполиса. Летището "Ататюрк" за кратко преустанови работа, самолетите се отклоняваха към други летища.
Един строителен кран падна върху покрива на гарата "Хайдарпаша" на азиатския бряг на мегаполиса и нарани един човек, който бе настанен в болница. От падането на крана избухна пожар, който бързо бе потушен.
Пострада и арменското гробище, намиращо се в квартала "Пангалтъ", община Шишли.От бурята се е съборила една от стените на гробищния парк. Двама души са ранени.
От центъра за бедствия и кризи към истанбулската голяма община съобщиха, че за 20 минути са паднали 40 литра валежи на квадратен метър; 372 светкавици и гръмотевици са регистрирани по време на пороя.
Мълния порази склад в квартала "Кяътхане", избухна пожар, но бе овладян от екипи на пожарната.
Екипи на центъра за бедствия и кризи към истанбулската голяма община участваха в спасителните дейности. 6388 души с 1194 коли и 417 моторни помпи са включени в отстраняването на щетите.
Вчерашният порой е вторият, който порази Истанбул в интервал от 10 дни. На 18 юли пороен дъжд причини силни наводнения и материални щети.
Пороен дъжд, придружен с градушка и гръмотевици, се изсипа в района около ГКПП-Капъкуле.
От одринската метеорологична служба съобщиха,че на Капъкуле е валяла градушка с големина на орех.
Изпочупени били стъклата на много коли, нанесени са и други материални щети. Градушката е поразила и слънчогледовите насаждения в Одринско.
От одринската община с високоговорители предупреждават, че има опасност от нови валежи и наводнения в района на Одрин и Къркларели. Източник: Нова телевизия

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети