Начинът на живот и бизнесът на убития в Пловдив дупничанин Данаил Божилов вече са във фокуса на разследващите

DenNews.bg
27.07.2017
размер на текста:

 За полицията е изключително важно при случаи на тежки престъпления, гражданите да съдействат, за да може по-бързо да се стига до разкриването на извършителите и събирането на годни доказателства за съда. Това каза директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, цитиран от МВР.

Създадена е организация за изясняване на обстоятелствата около убийството в пловдивския парк „Лаута“. За момента извършителят не е заловен, но е създадена организация за изясняване на фактите и обстоятелствата около начина на живот и бизнеса на жертвата.

„Към настоящия момент не е изключена нито една версия, но на етапа не установяваме сериозни финансови взаимоотношение с партньори или близки, които да доведат до сериозно напрежение. Продължаваме работата за изясняване на различни версии търсене на мотив. Не изключваме и моментно спречкване, което да е довело до фаталната стрелба“, обобщи Христо Терзийски. Иззети са и записите от всички налични камери в района и вече се преглежда съдържанието им. Терзийски каза още, че е предприето всичко необходимо, но не за всяко престъпление органите на реда могат да се справят за кратко време. Има случаи, при които за 24 часа извършителите могат да бъдат разкрити, но и такива, както убийството на младежа в Борисовата градина, при които е нужно много повече време, за да се изяснят всички обстоятелства и да се съберат годни доказателства, коментира директорът на ГДНП.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети