Внимавайте! Измамници опитаха да наемат кюстендилец да пренесе плячката им от 6 000 лв.

DenNews.bg
27.07.2017
размер на текста:

Внимавайте! Измамници опитаха да наемат кюстендилец като муле на „заработените“ по-рано от възрастна жена 6 000 лв.
Измамниците използвали името на фирма за дограма, свързали се с мъжа по негова обява за търсене на работа в интернет. Обяснили му, че трябва да пренесе парите, дадени за капаро по поръчка за изработване на дограма, тъй като фирмата нямала офис в Кюстендил.
Когато пристигнал на зададения му адрес, 40-годишният мъж получил отново обаждане от „фирмата“, съобщили му, че собствениците отсъстват, а парите – 1000 лв., са оставени в опаковка до контейнери за отпадъци, затиснати са с камък. След като взел пакета, 40-годишният мъж разбрал, че вече е в схемата на измамници и веднага отишъл в полицията, за да предаде парите. Последвало ново обаждане от „фирмата“, възложили му да се върне и да получи още 5000 лв. от същия обект.
Предприети са бързи действия, криминалистите установили контакт с възрастните хора, които са били обект на телефонната измама. 80-годишната жена, била въведена в заблуждение, че с предоставянето на парите помага на полицията за залавяне на измамници. Пакетът с 5-те хиляди лева също е бил приготвен за оставяне на указано място. Парите, взети от 40-годишния мъж и предадени в полицията, са върнати на възрастното семейство.
РУ Кюстендил благодари за съобразителността и почтеността на кюстендилеца, с чиято помощ бе предотвратена измама за 6000 лв.
НАПОМНЯМЕ: Всяко обаждане, свързано с искане на пари, е измама! Каквото и да ви съобщават по телефона, знайте, щом искат пари, това е измама! Не давайте пари на непознати, със сигурност ще ги загубите!

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети