Засилват охраната около Борисовата градина заради жестоките побои

DenNews.bg
26.07.2017
размер на текста:

Полицията засилва охраната в района около Борисовата градина, като патрулите в парка са получили специален инструктаж.
Това стана ясно след извънредното заседание в МВР снощи заради двата поредни случая на побой в този район.
Млади момчета до 25-годишна възраст години, но е възможно и да са непълнолетни, около 1.80 м високи - по профила на МВР, в понеделник следобед нападнаха нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й на бул. „Драган Цанков”. Вчера следобед пък трима мъже нападнаха в алея на парка журналиста от БНТ Иво Никодимов. МВР работи по версията за хулигански подбуди за нападението над журналиста.
Между двата случая няма връзка, смятат в министерството.
От полицията призовават свидетелите и на двете нападения да отидат в най-близкия участък, за да дадат показания. Анонимността им е гарантирана.
В профила си във фейсбук Никодимов благодари за подкрепата. "Ще победим агресията срещу лекари, нотариуси, журналисти, както и срещу всички хора, които са пострадали от обезумели побойници", изрази убеденост той.
Днес по телефона за БНТ Иво Никодимов потвърди версията на полицията, че най-вероятно става дума за хулиганско деяние, а не за планирано действие. По обяснението на пострадалия журналист - това не е обичайният му маршрут.
Иво Никодимов описа нападателите си като млади, стройни момчета на видима възраст около 20 години, които приличат на членове на футболни агитки. Той повтори, че нападателите не са поискали нищо от него и не са се опитали да го ограбят.
Един човек ми се притече на помощ и тогава тримата се оттеглиха. Ще съдействам максимално на полицията, давам си сметка, че това е търсене в купа сено. Може би не им стигна времето да ме приведат в безпомощно състояние и да ме ограбят, разказа Никодимов.
Той остава под наблюдение във Военномедицинска академия. Състоянието му е стабилно, но има наранявания по лицето. Днес му предстои операция.
Състоянието на нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й е много добро, каза вчера доц. д-р Жельо Димов, шеф на Клиниката по лицево-челюстна хирургия в болница "Св. Анна". Те ще бъдат изписани до няколко дни. Лекарят обаче разказа, че двете жени са били удряни жестоко, предимно по главата.

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви по БНТ, че през изминалата нощ са били разпитани над 200 лица, които са в контингента на заподозрени.
Той добави, че подобен вид престъпления без видим мотив са най-трудни за разкриване. Маринов се обяви против „популистки мерки“ като това да разположи ненужно много полицаи в тази част на Борисовата градина.
Имаме профил на извършителите - определен по начина на действие и мотива. Предстои много работа да прегледаме различни видео записи, каза още главният секретар на МВР.
Насочваме се по-скоро към престъпление от омраза, тъй като в този район на парка преди години сме имали по-тежки нападения, каза Маринов.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети