Прокуратурата образува досъдебно производство срещу полицая от Дупница, прострелял ром, посегнал му с нож

DenNews.bg
25.07.2017
размер на текста:

 Районна прокуратура – Дупница образува досъдебно производство срещу полицейски служител от Районното управление за причиняване на средна телесна повреда при изпълнение на службата - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 2, в сл. на чл. 129, ал. 1 от НК.
На 24.07.2017 г., около 15.30 ч., служител на РУ – МВР в гр. Дупница посетил адрес в града, на ул. „Саморанско шосе“, за връчване на призовка. Излезлият от дома - криминално проявеният Стефан Методиев. нападнал служителя на реда, като извадил нож и започнал да го размахва. Полицаят извадил служебният си пистолет, произвел предупредителен изстрел във въздуха, след което стрелял в краката на Стефан Методиев.
Куршумът преминал през меките тъкани на дясното му бедро и се забил в лявата подбедрица на мъжа, причинявайки средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движението на долен ляв крайник. На пострадалия била оказана спешна медицинска помощ, след което той бил транспортиран във ВМА-София.
В хода на образуваното от РП-Дупница досъдебно производство са извършени всички възможни първоначални следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, взети кръвни проби за наличие на алкохол и наркотични вещества от участващите в инцидента. Полицейският служител е предал доброволно служебния си пистолет за назначаване на експертиза.
Разследването на случая се извършва от следовател при Окръжна прокуратура – Кюстендил под надзора на Районната прокуратура в Дупница.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети