Продължава издирването на мъжете, пребили нотариус и дъщеря й на улицата

DenNews.bg
25.07.2017
размер на текста:

Продължава издирването на двамата мъже, нападнали и пребили нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й на улица в София. Пострадалите са в добро състояние.
„За 19 г. работа няма нито една жалба срещу Механджийска. Винаги е била етичен колега и добър професионалист“, каза по Нова председателят на Нотариалната камара Димитър Тенев. Той не може да си обясни агресията, проявена срещу нотариус Механджийска и дъщеря й, която работи в същата кантора.
Двете жени бяха нападнати и бити вчера късно следобед от двама мъже с качулки на столичния бул. "Драган Цанков". Пострадалите получиха травми в областта на лицето.
Състоянието на пациентките е много добро, каза доц. д-р Жельо Димов, шеф на Клиниката по лицево-челюстна хирургия в болница "Св. Анна". Майката и дъщерята ще бъдат изписани до няколко дни.
Нанесен им е побой предимно по главата. Тъй като са удряни жестоко им е направена компютърна томография-не са установени фрактури на черепа.
Дъщерята има една рана и тежък хематом в дясната орбитална област. Отделно има охлузвания и травма в гръдния кош. Майката е с охлузни рани по лицето, които са масивни и дълбоки. Най-вероятно са влачени по земята, допълни д-р Димов.
По мнението му до 2-3 дни те ще бъдат изписани от болницата.
„Нанесеният побой над две беззащитни, лъчезарни жени е нагла демонстрация на незачитането на правовия ред в страната, на увереността, че някой скрит зад качулка може да се скрие и от закона“, изразиха възмущението си от Нотариалната камара в специална декларация.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети