Закриват осем паралелки 8 клас в област Кюстендил

DenNews.bg
21.07.2017
размер на текста:

В изпълнение на дейностите по приемането на ученици в VIII клас в неспециализираните училища по държавен план-прием за учебната 2017/2018 година в област Кюстендил са закрити осем паралелки, информират днес от Регионално управление на образованието-Кюстендил.
Преди началото на втория етап на класиране за прием след VІІ клас са закрити пет паралелки, в които учениците са с по-малко от половината от норматива за минимален брой. Закриването на паралелките е извършено след направен анализ на броя на учениците, определените места за държавен план-прием и спецификата на населеното място.
Закрити са паралелки: Професия "Електротехник", специалност "Електрообзавеждане на производството" в Професионална гимназия в Бобов дол;
професия "Оперативен счетоводител", специалност "Оперативно счетоводство" в Професионална гимназия по облекло и стопанско управление, гр. Дупница;
професия „Техник – лесовъд“, специалност „Горско и ловно стопанство“ и професия „Монтьор на транспортна техника“, специалност „Автотранспортна техника“ в ПГСС „Св. Климент Охридски“, гр. Кюстендил;
професия "Организатор на туристическа агентска дейност", специалност "Организация на туризма и свободното време" в ПГТ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Кюстендил;
професия "Икономист", специалност "Икономика и мениджмънт" в СУ „Христо Ботев“, гр. Сапарева баня.
В трите закритите паралелки след трети етап на класиране няма записани ученици. Един ученик е пренасочен със заповед на началника на РУО – Кюстендил в друга паралелка, в която има свободни места:
професия „Данъчен и митнически посредник", специалност „Митническа и данъчна администрация" в ПГ „Акад. Сергей П. Корольов“, гр. Дупница.
професия „Техник на енергийни съоръжения и инсталации", специалност „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна" в ПГ „Акад. Сергей П. Корольов“, гр. Дупница.
професия „Техник на компютърни системи", специалност „Компютърна техника и технологии" в ПТГ „Джон Атанасов“, гр. Кюстендил.

Попълването на незаетите места след трети етап на класиране и записване в училищата на територията на област Кюстендил, в които се извършва прием в VІІІ клас за учебната 2017/2018 година до максималния брой ученици се организира от директорите на училищата. Комисиите в училищата класират учениците по определени критерии съобразно вида на образованието и на спецификите на обучението.
Незаетите места след трети етап на класиране и записване в VІІІ клас в училищата на територията на област Кюстендил са достатъчни за записване на всички неприети ученици.
За незаетите места след трети етап на класиране може да кандидатстват ученици, отговарящи на изискванията за участие в приема. Учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора и необходимите документи.
Незаети места за прием в VIII клас след Трети етап на класиране в област Кюстендил може да видите ТУК
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети