Сръбкиня стана майка за първи път на 60 г.

DenNews.bg
18.07.2017
размер на текста:

60-годишна сръбкиня роди първото си дете в клиника в Белград, но съпругът й я напусна.
Атифа Ляич от Нови пазар е братовчедка на сръбския транспортен министър Расим Ляич, който е и вицепремиер на Сърбия, уточнява Srpska. Info. В продължение на 20 години тя опитвала да забременее и след петия опит за ин витро най-накрая успяла.
Девет месеца 60-годишната Атифа е била в белградска болница, където лекарите следили бременността й. Когато на 21 юни малката Алина проплакала, майката се оказала без подкрепата на мъжа си. Въпреки това Атифа казва, че това е най-щастливият ден в живота й.
68-годишният Шериф Нокич се изнесъл от семейното жилище, когато момиченцето и щастливата му майка се завърнали у дома. Той дори отказал да даде името си на новороденото. Мъжът заявил, че има редица здравословни проблеми и не може да търпи бебешкия плач и да се буди посред нощ. Пред RTS Нокич, който има четири деца от първия си брак, обясни, че се е съгласил само да премине през ин витро процедурите, за да изпълни желанието на Атифа.
„Тя получи, каквото желаеше. Сега е щастлива”, казва мъжът и допълва, че животът с едно бебе може да се окаже пагубен за неговото здраве.
Самата Атифа Ляич също има здравословни проблеми, включително високо кръвно налягане. Но е убедена, че може и сама да отгледа дъщеря си с малкото пари, които получава от работата си във фабрика за платове в Нови Пазар.
За момента две медицински сестри от Нови пазар помагат на 60-годишната майка в грижите за новородената Алина. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети