Дупничани поднесоха венци и цветя на паметника на Левски

DenNews.bg
18.07.2017
размер на текста:

Дупничани поднесоха венци и цветя на паметника на Васил Левски, а честванията на за 180 г. от рождението на Апостола на свободата продължават.

"Ако е за България, то времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ний него обръщаме." Тази мисъл на Васил Левски е написана от него, сякаш за да бъде завещание към нас: както и да ни обръща времето, да обичаме България, да отстояваме вярата си в нея и в собствените си сили. Днешна България може и иска да обърне времето, за да съхрани най-ценния си национален капитал – възрожденската вяра на Левски, че човеколюбието, свободата и демокрацията са достойни за саможертва", каза в словото си кметът на Дупница Методи Чимев.


Рецитал на Общинския духов оркестър, възпитаници от НЧ "Ген.Георги Тодоров" и изпълнения на Вокална група при ОУ “Христо Ботев” с. Самораново с ръководител Лилия Дотина трогнаха всички присъстващи, сред които депутатът Иван Ибришимов, председателят на ОбС-Дупница Емил Гущеров, зам.-кметът Крум Милев, директорът на Исторически музей Анелия Геренска, общински съветници, кметове на села и граждани.
От 18:00 ч. в двора на галерия Джамията започва концерт – пърформанс и пленер с участието на цигуларя Владимир Тасев и
художниците - Иван Попов, Ангел Илчев, Георги Кацарски, Елена Марулевска, Мария Атанасова, Сашка Митева, Румен Георгиев, деца от Арт ателие “Дон Кези”.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети