От днес се подават заявления за трето класиране за прием в гимназия

DenNews.bg
11.07.2017
размер на текста:

Най-много свободни места има в Механото.

От днес до 13 юли се подават заявления за участие в трети етап на класиране за прием в VIII клас.
Местата за подаване на документите за свободните места в област Кюстендил са ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил (ул. „Гладстон” № 2) и ОУ „Христаки Павлович” – Дупница (ул. „Орлинска” № 13).
Учениците класирани и записали се на първи/втори етап на класиране и след това изтеглили документите си могат да подадат заявление за трети етап на класиране само на хартиен носител в училищата-гнезда (не могат да подадат заявление онлайн).
За участие в III-ти етап на класиране учениците подават документи както за I-ви етап на класиране. В заявлението до началника на РУО могат да променят и пренаредят желанията си за обявените свободни места, но не запазват мястото си от по-преден етап на класиране.
В III-ти етап на класирането може да участва и ученик, който не е участвал в първия и във втория етап на класирането.


Свободни места след втория етап на класирането има в 21 паралелки с прием след седми клас в училищата в област Кюстендил. Това стана ясно от справка на Регионалното управление на образованието.
ПГ „Акад. С.П. Корольов“-Дупница е училището с най-много свободни места. Четири са незапълнените паралелки в Механото. 16 са свободните места в паралелката по топлотехника; 15 в паралелката „Митническа и данъчна администрация“; 14 в „Електрообзавеждане на производството“ и 13 в „Икономическа информатика.


15 са свободните места в Професионалната гимназия по транспорт-Дупница. Всички те са в паралелката „Автотранспортна техника“.

Три са незапълнените паралелки в ПГ „Христо Ботев“-Дупница: 5 са свободните места в математическата паралелка; 6 в „Предприемачество“ и 8 в „Обществени науки“.

Само едно е свободното място в СУ „Св. П. Хилендарски“-Дупница, в паралелката с испански и английски.


10 свободни места има в паралелката „Технология на фармацевтичните и парафюмеро-козметични продукти“ в ПГХВХТ-Дупница.
Осем са свободните места в СУ „Хр. Ботев“-Бобов дол, всичките в профил „Предприемачество“.
Седем са свободните места в паралелката „Предприемачество“ в СУ „Хр. Ботев“-Кочериново.
Пълният списък със свободните места може да видите ТУК>

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети