Марешки се отказа от имунитета си

DenNews.bg
29.06.2017
размер на текста:

Народните представители от Воля Веселин Марешки и Кръстина Таскова са депозирали писмено съгласие в парламента за снемане на депутатския им имунитет.
Преди дни главният прокурор внесе искания за снемане имунитета на народните представители Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов.
Исканията са въз основа на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура – Варна, образувано на 12 декември 2014 г. за изнудване.
Според данните на държавното обвинение в хода на проведеното разследване са събрани доказателства за това, че в периода от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София народният представител Веселин Марешки е заплашил 7 собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях.
Целта на Марешки е била да принуди собствениците на аптеките да се разпоредят със свое право – да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях търговски дружества на търговски дружества, собственост или контролирани от Веселин Марешки или прекратят търговската си дейност.
От прокуратурата установяват, че в някои случаи целта му е била да принуди собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад за лекарствени продукти.
Според държавното обвинение от време Марешки е заплашвал собствениците на аптеки.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети