Каша в Трета лига: Кой ще купи лиценза на Кюстендил?

DenNews.bg
28.06.2017
размер на текста:

Нов бараж за попълване на Югозападната Трета лига е все по-възможно да се играе, издадоха източници от Зоналния съвет на БФС-София. Участници в евентуален такъв мач на 3 август ще са загубилите редовната квалификация – в случая това са Брацигово и Елин Пелин. Това ще се случи, ако новакът ФК Кюстендил се откаже от участие в Трета лига.
Към настоящия момент кюстендилци нямат финансовата и организационна готовност за участие във „В“ група. За това текат преговори с другия местен тим Велбъжд, който изпадна от Трета лига преди месец. Ръководствата на двата клуба обаче и досега не са се разбрали дали ще има сливане, а времето определено от БФС изтича.
Говори се, че за по-сигурно от ФК Кюстендил са се свързали и с шефовете на Чепинец (Велинград), който може да изпълни техните финансови щения. Проблемът тук обаче се крие във факта, че велинградският тим е в друга област и машинациите с прехърлянето на лиценза няма да станат толкова лесно, колкото в случай на обединение с Велбъжд.
Крайният срок за подаване на заявки за участие в новото първенство на Югозападната Трета лига е 10 юли. Тогава ще има повече яснота около състава на групата и дали ще се наложи допълнителен бараж между Брацигово и Елин Пелин.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети