Дупничанка осъди прокуратурата да я обезщети с 1 500 лв., докарала я с обвинение и присъда до депресия и страхова невроза

DenNews.bg
28.06.2017
размер на текста:

 Дупничанка спечели дело, с което осъди Прокуратурата на Република България да я обезщети с 1 500 лева за причинени депресия, страхова невроза и безсъние след повдигане на обвинение и осъждане от състав на Районния съд в родния й град.  Делото потърпевшата печели след решение на Районния съд в Дупница, където е била произнесена и присъдата, довела я до това състояние, за което тя твърди в исковата си молба. Следя обжалване на присъдата пред Кюстендилския окръжен съд, потърпевщата е призната за невиновна, това е потвърдено и от състав на ВКС. 

В исковата си молба ищцата настоява да получи сумата от 4 500 лева, но на първа инстанция съдия Михаел Малчев е счел, че са достатъчни и 1 500 лева. Той се позавава на факта, че прокуратурата не е оповестявала публично факти и обстоятелства от разследването, така че ищцата няма как да е с накърнено име в обществото по вина на държавното обвинение. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети