Китанова: Прокуратурата трябва да влезе в общинската болница в Дупница, за да стане ясно какво точно се случва там

Даниела Методиева
27.06.2017
размер на текста:

 Редно е прокуратурата да влезе в общинската болница в Дупница, за да стане напълно ясно какво се случва там. Това обяви заместник-кметът по икономическите дейности Олга Китанова, която даде съвместна пресконференция със зам.-кмета по европроектите Красимир Георгиев.
Според двамата има доста смущаващи факти и обстоятелства около работата на сегашното ръководство. Красимир Георгиев обясни, че вчера при него е постъпило писмо от управителя д-р Недин, с което той уведомява за необходимостта от още разходи за ремонт на покрива на наскоро обновената сграда на терапевтичния блок на общинската болница, за течове в няколко отделения и за пукнати стъклопакети. Оказало се, че тези нередности са били отстранени ще през месец март от фирмата-изпълнител на обекта. Друг смущаващ факт според Георгиев е, че юристите, наети в общинската болница, са решили да птрошат хиляди левове за дела срещу подписания ЕСКО договор за енергийна ефективност, който е на стойност 511 00 лева, като ще настояват първите 12 месеца да не се плащат никакви вноски по него. Оказва се, че докато текат жалбите от общинската болница към съда, прокуратурата, омбудсмана МРРБ, общината вече плаща трета поредна месечна вноска, всяка от по 8 525 лева. А при подписването на договора за спасителния заем от 500 000 изричното условие общината да стане гарант на болницата бе, здравното заведение да поеме вноските по ЕСКО договора, обясни Китанова. Според нея ръководството не прави нищо, за да прилага оздравителната програма и даде като пример факта, че в момента не се водят преговори с доставчици на по-евтина електроенергия. Освен това при щат от 244 души през месец март, сега той билн надут на 254. А гражданските договори вече са 70.
До края на годината ръководството на болницата трудно ще се справи с условието да не трупа повече задължения, категорична бе Китонаво.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети