Мъж се простреля в главата при полицейска проверка в София

DenNews.bg
26.06.2017
размер на текста:

 Мъж се простреля в главата при полицейска проверка в София.
Пострадалият е 34-годишен. Докато е шофирал е бил спрян за проверка за употреба на наркотици на кръстовището на улиците "Пиротска" и "Одрин", съобщи Ивайло Иванов, директор на СДВР. Пробата е била положителна и след нея мъжът насочил към главата си газов пистолет и стрелял. Впоследствие е приет с опасност за живота в "Пирогов".
„Колеги от отдел „Пътна полиция“ са видели автомобил, който се е движил неадекватно по пътното платно. Предприели са действия по спирането на автомобила. Лицето е било във видимо неадекватно състояние. Направена му е проба за алкохол, която е отрицателна, след това е бил тестван за наркотици“, поясни Ивайло Иванов и уточни, че тестът е показал, че мъжът е използвал метадон и марихуана.
„В такъв случай процедурата е лицето да бъде задържано. Заключвайки автомобила си, той е извадил газов пистолет, допрял си го е до слепоочието и се е прострелял“, добави Иванов.
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова поясни, че за този случай е уведомена Софийска районна прокуратура, като разследването е за склоняване към самоубийство.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети