Прободен в сърцето мъж е спасен от столични лекари

DenNews.bg
26.06.2017
размер на текста:

Животът на прободен в сърцето мъж е спасен от лекари в столичната болница "Света Екатерина", съобщиха от лечебното заведение.
28-годишният А. Й. е откаран по спешност в болница в 3:15 часа на 22 юни. Веднага след свалянето му от линейката пациентът изпаднал в клинична смърт (без пулс и кръвно налягане.
Мъжът е опериран веднага. Въпреки масивната кръвозагуба от 3 литра в белия дроб и около сърцето пациентът се възстановил сравнително бързо и на втори следоперативен ден вече дишал самостоятелно, отбелязаха от болницата.
Добрата организация и отлично подготвените дежурни екипи на болницата се оказаха от решаващо значение при спасяване живота на младия мъж. Имаше риск, пациентът имаше късмет, че не допуснахме да изпадне в мозъчна смърт, обясни шефът на Клиниката по сърдечна хирургия проф. д-р Димитър Петков, цитиран от bTV.
Пациентът е докаран от "Пирогов", не е бил здравно осигурен, и близките му са помолени да платят здравните вноски за година назад, за да може болницата да си получи парите по пътеката от Здравната каса.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети