Дупничанката Соня Станимирова влиза в затвора за измама- представяла се за служител на Европейската служба за борба с измамите

DenNews.bg
23.06.2017
размер на текста:

 По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура, на 23.06.2017 г. Софийският районен съд постанови осъдителна присъда спрямо скандалноизвестната дупничанка  Соня Станимирова, наричана не без основания Остап Бендер. 

С първоинстанционната присъда на Станимирова е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година.

Станимирова е предадена на съд от Софийската районна прокуратура за измама, извършена при условията на продължавана престъпна дейност. В периода от 30.05.2014 г. до 10.06.2014 г., в гр. София, Станимирова възбудила и поддържала заблуждение у пострадалия П.С., че работи в Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ, както и че познава главния секретар на Министерство на образованието и науката, като чрез него ще му съдейства да бъде записан синът му в първи клас на 73 СОУ „Владислав Граматик”. Подсъдимата убедила П.С., че за да стане това по-бързо и да може тя да вземе лично документа за записването, е необходимо същият да осигури парични средства. В действителност Станимирова не е работила никога в Европейска служба за борба с измамите – ОЛАФ, нито познавала лично главния секретар на МОН. Независимо от това, на три различни дати Станимирова се срещала с пострадалия, поддържайки у него създадените от нея неверни представи, че ще съдейства за записването на сина му в първи клас на посоченото учебно заведение. Мотивиран от неотговарящите на истината обещания на Станимирова, пострадалият П.С. й предал неколкократно различни парични суми, общо възлизащи на 1800 лв.

Станимирова е неосъждана, като към момента срещу нея се водят и много досъдебни производства, включително за измама. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети