Бившият здравен министър проф.Гайдарски ще избира управител на общинската болница в Дупница, за която "краят идва"

DenNews.bg
23.06.2017
размер на текста:

 Бившият здравен министър професор Радослав Гайдарски ще участва в комисията по избор на нов управител на общинската болница в Дупница. Това решение бе взето на днешната сесия на местния парламент, а предложението дойде от групата на БСП. Председател на изборната комисия ще бъде юристът Йонка Гергов, секретар Гергана  Шопова. Останалите двама членове са Йордан Йорданов от ГЕРБ и представител на РЗИ.

На днешната сесия  се дадоха доста мрачни прогнози за липсата на бъдеще за общинската болница. "Краят дойде!" Това обяви председателят на икономическата комисия Костадин Костадинов.

"То е ясно, болницата е приключила", бяха думите на д-р Кирилов. 

И днес съветниците не спряха да сипят обвинения кой е по-виновен да се стигне до тази ситуация. Според Костадинов вината за това трябва да си понесят БСП, бивишят управител на общинската болница в продължение на 10 години д-р Таушански, както и неговите наследници- Росен Тимчев и д-р Владислав Миков, а най-скоро време и д-р Недин. Костадинов не пропусна отново да отбележи, че тегленият кредит в размер на 1 милион лева за спасяване на общинската болница ще плащат всички дупничани. 

С интерес установих, че двама наши съграждани - д-р Миков и д-р Исаков са сключили договори да получават по 20% от всяка клинична пътека за доведена от тях пациентка в родилно отделение, обяви Костадинов. Думите му бяха потвърдени от д-р Лорета Николова, която обяви на сесията днес, че в общинската болница се въртял така наречения отпускарски бизнес. Лекари не ползвали платения си годишен отпуск в продължение на 10 години и сега държали да получат обезщетенията си за това. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети