Телефонни измамници получиха общо 15 години затвор

DenNews.bg
15.06.2017
размер на текста:

 След уважен протест на Районна прокуратура-Велико Търново, шестима мъже, извършили телефонни измамници са осъдени на общо 15 години затвор.

Пантелей Е., Мариян Х., Иван Д., Митко Н., Ангел Д. и Пламен З.са осъдени за това, че в периода от 21.03.2015 г. до 27.03.2015 г. в с. Пчелище, обл. В. Търново, в с. Паскалевец, общ. Павликени и в с. Полски Сеновец, общ. Полски Тръмбеш, в различно съучастие, след предварителен сговор, при условията на продължавано престъпление, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение в три възрастни жени, че заплащат операции на техни близки, с което им причинил имотна вреда в общ размер на 6400 лв., както следва:

- на 21.03.2015 г. в с. Пчелище, обл. В. Търново, след предварителен сговор с цел имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у Ц. К., че заплаща операция за счупен крак на дъщеря си и с това й причинили имотна вреда в размер на 1 500 лв.;

- на 23.03.2015 г. в с. Паскалевец, общ. Павликени, след предварителен сговор, с цел да си набавят имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у В. Б., че заплаща операция за счупен крак на братовчедка си и с това й причинили имотна вреда в размер на 4 200 лв.;

- на 27.03.2015г. в с. Полски Сеновец, общ. Полски Тръмбеш, по същия начин, възбудили и поддържали заблуждение у А. Ч., че заплаща операция за счупен крак на дъщеря си, и с това направили опит да й причинят имотна вреда в размер на 700 лв., като опитът останал недовършен по независещи от дейците причини. Престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 2 вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал.1 от НК.

Съдът прие за основателен протеста на Районна прокуратура – В. Търново и увеличи наказанията на шестимата до размера, поискан от прокурора, като наказанието на Пантелей Е е увеличено от три години на пет години лишаване от свобода, на Иван Д. от две години на три години и шест месеца затвор, на Пламен З. от една година на две години затвор, на Мариян Х. от две години на четири години затвор, на Митко Н. от две години условно с четири години изпитателен срок на 3 години, с 5 години изпитателен срок и на Ангел Д. от девет месеца условно с три години изпитателен срок на 2 години лишаване от свобода, с 4 години изпитателен срок.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети