Латвиец скочи на натовски военни, влезли и стреляли в имота му по време на учение

DenNews.bg
14.06.2017
размер на текста:

Колона от военна техника на НАТО е навлязла в частен земеделски имота в Латвия без разрешение и дори без предупреждение към собственика му. 

"Скъпи хора, как бихте реагирали вие, ако без всякакво предупреждение във ваш имот влезе военно техника?  И ако малко след това пак в този имот започне престрелка? Война? Не!  учение на НАТО! Не би ли трябвало подобни действия да се съгласуват все пак със собствениците на земеделските имоти, е написал във Фейсбук Кристапс Озолиниш. Към своя пост той е прикрепил и видео, което онагледява абсурдната ситуация.
Преди месец подобен инцидент имаше в Естония, когато по време на учението на НАТО "Пролетен щурм" . Тогава се стигна до там, че земеделец откри стрелба, за да опази имота си. 

 

 

В края на  май в Латвия започна военното  учениие на НАТО "Ударът на сабята", което обещава да бъде най-мащабното за последните 25 години. В хода на учението подразделения та Латвия, САЩ, КанадА, Великобритания, Италия, Литва, Норвегия, Полша и Словакия отработват планиране и управление на тактическиоперации.

.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети